Martin en Tamara op de Malediven - Dag 3: Uitslapen, snorkelen en gezelligheid

25 september 2025 - Malé, Maldiven

Als gisteren al geen luie ochtend was, dan is het dat vandaag wel. We zetten opnieuw geen wekkertje en we worden vandaag rond 09.30 een keer wakker. Blijkbaar hadden we de slaap even nodig. "Dat wordt vandaag geen ontbijt", zegt Tamara en dat klopt. Het ontbijtbuffet is open tot 10 uur en dat gaan we niet meer redden. Gelukkig gaat het lunchbuffet om 12.30 al open, dus dat overleven we wel.

We lezen en antwoorden op al jullie leuke berichtjes van gisteren, frissen ons op en doen onze zwemkleding maar weer aan, want wat moet je hier anders? ;-) Buiten is het weer stralend weer, maar zodra we op onze bedjes gaan liggen, merken we toch dat het aan onze kant van eiland vrij hard waait, waardoor de zee een stuk onrustiger is. Op de pier aan onze kant van het eiland zien we ook de gele vlag wapperen. Dat betekent: je kunt de zee wel in, maar je moet goed opletten vanwege de stroming.

25092025 01

Wanneer Tamara haar kopje thee op heeft, besluiten we dus te verkassen naar het strandje achter het zwembad waar we gisteren ook lagen. Dat is aan de andere kant van het eiland, waar we hopen dat de zee een stuk rustiger is. En dat blijkt geen ijdele hoop, want als we daar aankomen blijken er én nog bedjes vrij, en we zien hier de groene vlag hangen, dus inderdaad een rustige zee! We bestellen een vers watermeloensapje en een bananenlassie en nadat we zijn ingesmeerd en de zonnebrandcrème een beetje is ingetrokken gaan we eerst even lekker de zee in om af te koelen.

25092025 02 25092025 03

Wanneer we op ons bedje liggen en omhoog kijken, zien we een (voor ons) heel bijzonder verschijnsel: een regenboog in de lucht die in een perfecte cirkel rond de zon loopt. We delen de foto in de familie-app en het blijkt om een halo te gaan. Die ontstaat door de breking van zonlicht in zeshoekige ijskristallen die zich in hoge, dunne bewolking (cirruswolken) bevinden. Weer wat geleerd!

25092025 04

Inmiddels komen ook Ilias en Katerina langslopen en aangezien het bed naast ons nog vrij was, komen ze er gezellig bij liggen. Nou ja, liggen... Al vrij snel pakken we onze snorkelmaskers en maken we een prachtig rondje waarbij we onder andere Dory uit Finding Nemo tegenkomen, en een paar prachtige papegaaivissen.

2509202505 2509202506 2509202507 2509202508

Terug op het bedje genieten we de rest van de ochtend onder het genot van diverse sapjes van de warme zon. Hij schijnt feller dan gisteren en dat voelen we duidelijk! Al snel liggen we allebei te zweten, maar het helpt om regelmatig even de zee in te gaan voor wat verkoeling.

25092025 09

Rond een uurtje of één lopen we richting het restaurant voor de lunch en enthousiast als we zijn gaan we buiten zitten, maar ondanks de parasol zweten we al snel van onze stoel af, dus verkassen we naar binnen.

25092025 10 25092025 11

De lunch (of eigenlijk voor ons het ontbijt) smaakt weer heerlijk en wanneer onze buikjes genoeg gevuld zijn om de middag door te komen, lopen we weer de hele 20 meter terug naar onze bedjes, waar we neerploffen om de rest van de middag door te brengen met lezen, slapen, snorkelen, cocktailtjes drinken en dat alles niet per se altijd in die volgorde.

25092025 12 2509202513 2509202514 2509202515 2509202516

Rond 17.30 komt er wat bewolking aan, dus is het voor ons tijd om terug naar ons huisje te gaan en ons lekker af te douchen en om te kleden voor de avond. Inmiddels hebben we trouwens ook bevestiging gehad dat het snorkelen met manta's morgenmiddag doorgaat! We hebben morgen echter ook de dolfijnenencounter gepland staan dus dat wordt een uitdaging, want allebei gaat qua tijd niet lukken. Een kort appje naar onze steun en toeverlaat Rawah biedt uitkomst: de dolfijnen worden verplaatst naar dinsdag zodat we morgen mee kunnen op mantajacht. Toch wel erg lekker, zo'n eigen concierge!

Rond 19.15 lopen we richting het restaurant en als we daar bijna zijn, komen we onze vrienden weer tegen dus we eten vanavond gezellig met zijn vieren. Het is vandaag Japanse avond, dus sushi time!

25092025 17 25092025 18 25092025 19

Aangezien het veel te gezellig is om alweer terug te gaan, lopen we nog even naar de "Fun Pub" voor een potje biljart. We kunnen hier echter maar een uurtje spelen in verband met een privéfeest later vanavond, dus rond 22.00 verkassen we naar de Boli Bar om het af te maken. Als we uitgespeeld zijn, eindigen we de avond met een drankje en een goed gesprek aan het zwembad, en als de klok middernacht heeft geslagen is het tijd om weer terug te gaan naar ons huisje voor onze welverdiende nachtrust.

25092025 20

Morgen staan we in ieder geval op tijd op om niet weer het ontbijt te missen en daarna gaan we snorkelen met de manta's, nu al zin in!

1. Marian Webbink:
    Vermoeiende dag hoor😉
  2. Martin en Tamara:
    Ja, onderschat het niet 😜
  3. Denise:
    25 september 2025
    Heeeeerlijk!! En wat gaaf dat jullie een eenhoornvis gezien hebben!! Het onderwaterleven is daar zo mooi🥰😍
  4. Martin en Tamara:
    Ja heel bijzonder! Hopelijk vandaag de manta's! 🤞
  5. Liesbeth:
    25 september 2025
    Wat een geweldige mooie vissen hebben jullie vandaag al gezien.
    Ook mooi op de foto genomen.
    Heel veel plezier en succes morgen, hoop dat jullie ook heel veel moois onderwater gaan zien.
  6. Martin en Tamara:
    26 september 2025
    Dank je wel, dat hopen wij ook! 🤞😘
  7. Judith:
    26 september 2025
    Pfff hoe houd je het vol daar, zo’n vol programma 🤣🤣🤣 wat een prachtige vissen daar, en die snorkelmaskers zijn zooooo handig. Ben benieuwd naar de foto’s van de mantas. Veel plezier vandaag.
  8. Martin en Tamara:
    26 september 2025
    Dank je wel! Wij zijn ook heel benieuwd! En echt hè, wat een zwaar leven 😜
  9. Elize Preenen:
    26 september 2025
    Genot om te lezen, niet te hard genieten hè? 😘
  10. Martin en Tamara:
    Haha dat kunnen we niet beloven 😜 Jullie veel plezier in Budapest!!! 😃
  11. Oli:
    26 september 2025
    Als iets klinkt als paradijs en eruitziet als paradijs dan is het vast paradijs daar. Onwijs mooi om te zien.
  12. Martin en Tamara:
    Ja dat is het zeker! Niet normaal! ❤️
  13. Gerry:
    26 september 2025
    Wat is het mooi daar.Hoef niet te zeggen genieten want dat doen jullie al.
    Liefs van ons. 😘😘
  14. Martin en Tamara: