Martin en Tamara op de Malediven - Dag 6: Zeevissen

28 september 2025 - Malé, Maldiven

Het is acht uur als vandaag het wekkertje gaat. Buiten ons huisje horen we de golven alweer op het strand aanspoelen en we zien een witgelig licht langs de gordijnen naar binnen schijnen. Vandaag is het zonnig en licht bewolkt, en aan de kracht van de golven te horen wappert aan onze kant van het eiland de gele vlag.

We blijven nog even lekker lui in bed liggen terwijl we alle reacties lezen en rond 08.45 is het dan echt tijd om ons aan te gaan kleden, voordat we ons ontbijt weer missen.

In een kleine vijf minuten lopen we naar de ontbijtzaal, waar we vandaag ontbijten met een zelfgemaakt hamburgertje... gewoon omdat het kan!

28092025 01

We schuiven aan bij onze vrienden Ilias en Katerina, die helaas vanmiddag alweer vertrekken. Zo'n laatste dag is toch vaak net niks en dat merk je ook aan hen. Na het ontbijt gaan zij de laatste dingen inpakken en wij lopen richting het zwembad, waar we al snel twee prima bedjes hebben gevonden om ons vandaag op te settelen. We puzzelen wat, lezen een boekje en al snel hebben we het warm genoeg om even lekker af te koelen in het zwembad.

28092025 02

Dat herhalen we een paar keer, en vervolgens doen we ook nog even een rondje snorkelen. Helaas komen we opnieuw geen haaien of schilpadden tegen, maar wel weer genoeg andere mooie en kleurrijke vissen.

28092025 03 28092025 04

De tijd vliegt hier werkelijk en voor we het weten is het alweer tijd voor de lunch, waarna we richting de Fun Pub lopen om afscheid te nemen van onze vrienden. We wensen hun een goede reis, beloven contact te houden en ploffen weer neer op onze bedjes aan het zwembad.

28092025 05 28092025 06 28092025 07

De middag verloopt ongeveer hetzelfde als de ochtend: lezen, puzzelen, plonsen en drinken. Onze vriend August staat weer achter de bar en met een grote lach en een lekker muziekje op de achtergrond maakt hij het ene drankje na het andere klaar.

28092025 08

Dan ineens komt Katerina aangelopen. Het is inmiddels 14.45 en ze zouden om 14.30 vertrekken. Als we vragen waarom ze er nog zijn, legt ze uit dat ze ineens omgeboekt zijn naar een andere binnenlandse vlucht maar die vertrekt twee uur later, alleen was men dat vergeten te communiceren. Aangezien het te kort is om nu nog om te kleden en te gaan zwemmen, brengen zij en Ilias de rest van de middag in de bar door. Wij vermaken ons nog even aan het zwembad en rond 16.00 lopen we naar de kamer om even te douchen en ons om te kleden voor vanavond. We gaan namelijk zeevissen!

28092025 09 28092025 10

Nou zijn wij allebei geen bedreven vissers dus we zijn benieuwd wat we kunnen verwachten, maar het zal vast goedkomen!

Rond 17.00 zijn we bij de receptie, waar we ons melden voor de sunset fishing excursion die om 17.30 vertrekt. Onze vakantievrienden vertrekken tien minuutjes eerder naar het vliegveld, dus we kletsen nog eventjes bij en nemen rond 17.15 nu echt afscheid. Ze stappen na een dag wachten eindelijk in de boot en varen weg. En zoals je in de serie White Lotus misschien hebt gezien, zo gaat het dus echt: al hun hosts zwaaien ze uit totdat ze ver uit het zicht zijn. Hilarisch!

28092025 13 28092025 12

Om 17.30 is het dan ook voor ons tijd om aan boord te gaan en het ruime sop te kiezen! In een minuutje of 10 varen we naar de visplek en ondertussen genieten we vanaf het bovendek van de prachtige zonsondergang.

28092025 13 28092025 14 28092025 15 28092025 16 28092025 17

Als we eenmaal voor anker liggen, wordt ons uitgelegd hoe het vissen gaat: we krijgen allemaal handschoentjes aan, moeten de vislijn met daaraan stukjes vis als aas laten vieren en wachten tot het loodje zo'n 25 meter diep op de bodem ligt. Vervolgens hijsen we het visdraad een centimeter of 30 op en daar laten we hem rusten tot we voelen dat er gehapt wordt, en dan geven we een ruk aan het touw en halen we de buit binnen.

Dat klinkt allemaal gemakkelijker dan het is, want door de stroming onder water is het moeilijk onderscheid te maken tussen het gehap van een vis en de stroming die met je aas speelt. Vaak genoeg denken we iets te hebben en halen we de lijn zonder succes binnen, maar ook vaak genoeg is het aas er wel afgegeten als we het lege haakje zien terugkomen.

Uiteindelijk lijk ik dan toch beet te hebben, want ook bij het inhalen blijf ik iets van een lichte weerstand voelen. Het blijkt een babyvisje te zijn, dus een van de crewleden vraagt of hij hem weer terug mag gooien. Natuurlijk mag dat!

28092025 18

Tamara heeft iets meer geluk: zij vangt de eerste keer een vis die net iets groter is dan de mijne was, en de tweede keer heeft ze zelfs eentje van een redelijk formaat aan de haak geslagen.

28092025 19

Dan ineens wordt er keihard aan mijn lijn gerukt. De enorme spanning die erop staat is overduidelijk: dit is een grote! Beetje voor beetje haal ik het strakgespannen touw op en er komt zelfs een crewlid meehelpen met binnenhalen omdat het zo’n sterke vis is, maar ineens is de weerstand weg en even later halen we het loodje binnen, maar het haakje eronder is weg. Teleurgesteld kijken het crewlid en ik elkaar aan, maar het is wat het is...

Helaas wordt het ook niet beter dan dat, want een kwartiertje later meldt onze gids dat het tijd is om te gaan. Toch was het weer een leuke ervaring die we nog niet eerder hadden meegemaakt, en al met al was de vangst van de boot niet slecht:

28092025 20

Tien minuten later staan we weer aan land. We wassen onze handen en lopen naar het buffetrestaurant, waar het vanavond Italiaanse avond is. Dat betekent verse pasta en pizza, mjum!

28092025 21 28092025 22 28092025 23 28092025 24

Als we onze buikjes weer goed gevuld hebben, doen we nog even een drankje in de Boli Bar en we poolen nog een potje, en rond een uurtje of negen besluiten we terug te lopen naar het huisje. Vanavond maken we het even wat minder laat zodat we nog even lekker wat slaap kunnen pakken.

28092025 25 28092025 26

Morgen hebben we een heerlijke relaxdag voor de boeg met een massage in de middag. Trouwens, voor ik het vergeet: ergens onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de mailinglist zodat je altijd een email krijgt als we een nieuw verhaal posten. Nou, dat was hem voor nu. Tot morgen!

1. Judith:
    28 september 2025
    Een hamburger als ontbijtje, hmmm dat is niet waar ik voor zou kiezen hahaha iets met te heftig voor de ochtend.
    Leuk jurkje trouwens heeft jouw vrouwke aan (die gele op de foto).
    Staat er overigens elke dag wel wat wind?
    Jullie hebben best wel aardig wat vis gevangen, wat doen ze met al die gevangen vis? Enne heb je m zelf van de haak gehaald, dat babyvisje.
    Geniet van je relax dagje morgen. Ga ik ook doen. Morgen en dinsdag lekker vrij.
    Doeiiiiiiii
  2. Martin en Tamara:
    29 september 2025
    Ja tot nu toe staat er altijd wel een licht windje, maar meestal niet veel. Het kan ook maar net afhangen van aan welke kant van het eiland je bent.

Je kon de gevangen vis tegen een vergoeding laten klaarmaken om op te eten, maar dan hadden we pas anderhalf uur later kunnen eten en we hadden best wel trek, dus dat hebben we niet gedaan. De rest van de vis gaat hier gewoon naar de restaurants. Voor het resort kopen ze ook alles in bij plaatselijke vissersboten, dus dat is wel mooi. Supervers en goed voor de interne economie ^^

Jij ook lekker genieten!
  3. Pieta:
    28 september 2025
    Lekker hoor jullie maken genoeg mee en weer prachtige verhalen
  4. Martin en Tamara:
    29 september 2025
    Ja, we vroegen ons van tevoren af of we ons niet zouden gaan vervelen maar daar hebben we hier geen last van, haha! Nog maar twee hele dagen en dan zit het er alweer op!
  5. Denise:
    28 september 2025
    Oef, wat een zwaar leven toch 🤪 Lekker hoor! En ziet eruit als een kleine Barracuda die Tamara aan de haak had! Lekker op de bbq!
  6. Martin en Tamara:
    29 september 2025
    Ja, ik denk het ook inderdaad! Die denken kunnen best groot worden nu ik even heb gegoogeld 😅
  7. Gerry:
    29 september 2025
    Hai Hai.Het is weer geen saaie vakantie.En wat een vis heeft Tamara gevangen.
    Je maakt er weer hele leuke verhalen van.
    Groetjes en nog veel plezier.😘😘
  8. Martin en Tamara:
    29 september 2025
    Nee, het is zeker een stuk minder saai dan we van tevoren hadden verwacht! En dank jullie wel, leuk dat jullie ze lezen!
  9. Liesbeth:
    29 september 2025
    Wat is het weer een heerlijek dag voor jullie geweest. En lijkt mij eigenlijk toch wel leuk zo met een vislijn en handschoenen aan te vissen, zo simpel.
    Geniet van jullie avond.😘
  10. Martin en Tamara:
    29 september 2025
    Ja, ik had er nog nooit op die manier van gehoord, maar inderdaad simpel en toch "spannend". Leuke ervaring weer!