Martin en Tamara in Kroatië – Dag 8: Nog een dagje zwembad
28 mei 2024 - Živogošće, Kroatië
Vandaag schrijf ik ons verslag met een dubbel gevoel. Aan de ene kant genieten we heel erg van onze vakantie, en aan de andere kant heb ik vanmiddag gehoord dat mijn goede vriend en collega Rob van Grol gisteravond laat is overleden. Rob was een collega van verkeersleidingspost Maastricht die al vele jaren langer dan ik in de medezeggenschap zat bij ProRail en actief kaderlid was van de vakbond. Door onze samenwerking binnen de medezeggenschap en FNV zijn we vrienden geworden. We konden erg met elkaar lachen, sparren over alle onderwerpen die er speelden, gingen vaak na een MZ- of vakbondsdag nog even uit eten en belden elkaar regelmatig als er iets was. Een maand geleden kreeg hij te horen dat hij kanker had en hoewel er daarna wat hoopgevende behandelvoorstellen kwamen, is het afgelopen week snel bergafwaarts gegaan en heeft hij de oneerlijke strijd helaas gisteren verloren.
Wat dat betreft komt het eigenlijk goed uit dat we vandaag wederom voor een chilldagje hadden gekozen. We slapen lekker uit, ontbijten wat en gaan net als gisteren op een ligbedje bij het zwembad liggen. Het is nu nog wat bewolkt, maar er is beter weer voorspeld, dus met een boekje in de hand wachten we op het zonnetje.
Die laat niet lang op zich wachten, en nog geen uurtje later liggen we weer heerlijk op ons bedje te bakken. Af en toe duiken we even in de jacuzzi en rond een uurtje of 11 begint de aquagym weer.
Rond het middaguur halen we weer een prima wrap bij de pool bar en de rest van de middag doen we eigenlijk niet zoveel behalve een beetje op ons bedje en in de jacuzzi liggen en in mijn geval contact opnemen met collega's over Rob.
Wanneer de wolken langzaamaan terugkomen, is het al drie uur geweest en voor ons het signaal om terug naar de kamer te gaan en ons om te kleden voor de kookworkshop die om 16.00 begint.
De workshop stond aangegeven van 16.00-17.00, dus onze verwachting was dat we een uurtje de keuken ingingen om te gaan koken, maar dat bleek iets te veel verwacht. Een van de koks laat ons in het restaurant zien hoe hij guacamole en saffraanrisotto maakt en we mogen beide even proeven. Vervolgens staan we met een kwartiertje weer buiten.
Nou ja, dan maar terug naar de kamer om de spelletjes weer te pakken, en de rest van de middag vermaken we ons op het buitenterras met spelletjes en cocktails.
Rond 18.45 lopen we naar het restaurant, waar vanavond zowaar sushi op het menu staat! Je moet er niets hoogwaardigs van verwachten, maar voor de afwisseling is het toch leuk ;-)
Na het diner gaan we lekker naar de kamer, waar we de rest van de avond wat chillen en ik nog wat vertaalwerk doe. Morgen gaan we weer redelijk op tijd op om Dubrovnik te bezoeken. Tot dan!

Dat zijn heftige berichten en helemaal als jullie op vakantie zijn.
We hopen dat jullie toch kunnen genieten van alles.
Hele dikke knuffel van ons ❤️❤️
Wat een verwennerij toch elke morgen met het ontbijt, is dat nou een complete honingraat of zo waar je vanaf kan scheppen? Nou verser kan bijna niet.
Hihi dat aquagym altijd leuk om te aanschouwen vanaf je bedje.
Wij zijn inmiddels aanbeland in Oostenrijk, en hebben onze eerste schnitzels al verorberd 🤣🤣 was weer smullen.
Veel plezier in Dubrovnik morgen. 🤗
Dank je wel, jullie ook veel plezier daar!
Heel veel sterkte.
Dat is zeker even een dubbel gevoel.
Maar ......heb jij mee gedaan aan het sport momentje??!?!?!
Of heb je sportief er naar gekeken?😂🤭
Jammer van de "kook workshop", klinkt ook anders dan even voordoen hoe het moet en dan doei!
Maargoed jullie vermaken je evengoed wel.
Geniet van elkaar en van vandaag!😘