Martin en Tamara in Dubai - Dag 4: Burj Khalifa en de Dubai Frame

22 maart 2025 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Vandaag kunnen we een beetje "uitslapen", want we hoeven pas om 10:30 bij de Burj Khalifa te zijn, en dat is hier best dicht in de buurt. De wekker gaat dus pas om 08:15 en na ons vaste ochtendritueel en ontbijt stappen we rond 10:00 in de auto, op weg naar onze eerste stop! De Burj Khalifa is met 828 meter en een beetje het hoogste gebouw ter wereld. Op verdieping 124 en 125 hebben ze een observatiedek gemaakt dat destijds het hoogste observatiepunt ter wereld was. Sinds ze de titel later verloren, hebben ze er nog een observatiedek bijgebouwd op verdieping 148 en voor een schamele 100 euro per persoon kun je die ook bezoeken, of voor 225 euro p.p. mag je ook naar het aquarium op verdieping 154. Nou, voor ons is verdieping 125 ook prima hoor. Van dat geld kunnen we weer andere leuke dingen doen!

Gelukkig staat er duidelijk op de tickets aangegeven dat je moet parkeren bij de Dubai Mall (#sarcasme) dus we rijden net als een aantal anderen naar de Burj Khalifa en horen daar het goede nieuws van een parkeermeneer. Allemaal dus weer omkeren en richting de mall! Het voordeel is dan wel weer dat we vanaf hier even een mooie foto kunnen maken.

220325 01

Eenmaal geparkeerd, komen we in een reusachtig overdekt winkelcentrum terecht waar we nog een kleine tien minuten moeten lopen om bij de Burj Khalifa uit te komen, en nadat we daar nog een kleine halfuur wachten, stappen we in de lift die ons in 77 seconden naar boven brengt. Daar aangekomen, genieten we van een prachtig uitzicht. Op een heldere dag kun je Iran zien vanaf hier, maar vandaag is het wat mistig, dus zo ver kunnen we niet kijken. Toch kijken we onze ogen uit bij het zien van al die wolkenkrabbers hier. De een nog hoger dan de andere, sommige met een zwembad op het dak, een grote loopbrug of zelfs een helikopterplatform.

220325 02 220325 03 220325 04 220325 05 220325 06

220325 07 220325 08 220325 09 220325 10 220325 11

Als we een halfuurtje hebben rondgekeken, gaan we weer naar beneden en zoeken we Joe's Cafe op in de Mall, waar ze een terras hebben waarvandaan je 's avonds de fonteinshow goed kunt zien. We boeken een tafeltje voor maandag en lopen weer terug naar de auto, want het is tijd om naar de Dubai Frame te gaan.

220325 12 220325 13 220325 14

Het zoeken van de juiste parking kost ook nog een klein kwartiertje, maar eindelijk zitten we dan in de auto en rond 12:45 parkeren we bij de Dubai Frame, een hoog bouwwerk met een glazen brug waar je overheen kunt lopen!

220325 15

Ook hier staat weer een beste wachtrij en na zo'n kleine drie kwartier lopen we dan eindelijk door een soort Fata Morgana-achtig tafereel naar de lift.

220325 16 220325 17

Eenmaal bovenaan hebben we weer een schitterend uitzicht over Dubai. Het is natuurlijk een stuk minder hoog dan de Burj Khalifa vanmorgen, maar desalniettemin een leuke ervaring, en als je zo op de glazen panelen staat en naar beneden kijkt, hoop je toch dat ze nooit een keer breken.

220325 18 220325 19 220325 20

We kopen als snelle lunch even een worstenbroodje en een zakje chocolade-aardbeiden en gaan weer in de rij staan voor de lift naar beneden. Al met al was de Dubai Frame wat ons betreft niet spectaculair, maar best leuk om eens meegemaakt te hebben.

220325 21

We keren terug naar het hotel, doen onze zwemkleding aan, begroeten onze nieuwe kamergenoot en liggen al snel weer heerlijk in het zonnetje aan het zwembad, wat een leven!

220325 22 220325 23

Rond een uurtje of zes kleden we ons weer om voor de avond en we gaan even naar de Club Lounge voor een hapje, een drankje en een spelletje.

220325 24

Als om 19:00 de laatste drankjes worden geschonken, maken we het spelletje nog even af en dan begeven we ons naar het dakterras, waar we al snel weer een tafeltje met een mooi uitzicht weten te vinden. Vanavond om 22:00 is er een vuurwerkshow en die schijn je vanaf hier goed te kunnen zien, dus wij zitten er vast klaar voor!

220325 25

Ondertussen begrepen we van het thuisfront dat onze kat Saartje sinds gistermiddag al niet thuis was gekomen, terwijl zij toch eigenlijk nooit ver weg gaat. Na wat app-contact met de buurman krijgen we al redelijk snel een verlossend bericht met de reden:

220325 26

Hoe dan ook echt! Nou, gelukkig is ze terecht. Hopelijk heeft ze ervan geleerd en blijft ze nu voortaan uit auto's weg.

Rond 21:00 zien we wat vuurwerk in de stad en we blijven rustig onder het genot van een drankje wachten tot het 22:00 is, maar geen vuurwerk te bekennen. De minuten tikken verder en als we om 22:10 nog niets zien, besluiten we dat het vuurwerk vanaf hier waarschijnlijk toch niet zo goed te zien is. Gelukkig hadden we wel een paar mooie kiekjes gemaakt van het eerdere vuurwerk:

220325 27 220325 28

Dan maar weer terug naar de kamer om het verslag af te schrijven en lekker te gaan slapen. Morgen kunnen we lekker uitslapen en gaan we 's middags de woestijn in. Daarover dus later meer! Mocht je trouwens elke keer een mailtje willen ontvangen als we een nieuw verslag hebben, dan moet er ergens op deze pagina een knop te vinden zijn om je te abonneren.

Dat was hem weer voor vandaag, tot morgen!

1. Ben & Antoinette:
    22 maart 2025
    Lieve alletwee ,
    Wat een geweldige fotoserie weer , was weer echtgenieten om ze te bekijken . Zeker met het uitgebreide veeslag weer van deze dag werd me alles,duidelijk . Die foto met die vieze autoruit snapte ik eerst niet maar da het hele verhaal gelezen te hebben natuurlijk zag ik toen een poes , arm beestje al die tijd in de,auto gelegen en geen eten of drinken gehad . Wel zielig .voortaan kijken jullie ook wel beter waar ze is,denk ik. Blijf vooral lekker genieten en relax ! Lieve ggoetjes 👊🖐🫂👍
  2. Martin en Tamara:
    23 maart 2025
    Haha dat komt zeker goed! Tja en aan die kat valt niet zoveel te doen. Die loopt overal naar binnen waar een deur openstaat... Hopelijk heeft ze er in ieder geval van geleerd 🙈
  3. Judith:
    23 maart 2025
    Men wat een hoog gebouw, maar wat een gaaf uitzicht zeg. En gewoon in 77 sec naar de 125e verdieping 😳😳 draaide je maag niet een beetje om met die snelheid. Of merkte je het niet echt. En dan dat andere gebouw met die glazen vloer. 😬😬😬😬 nou ik zou de prikkelingen in m’n benen hebben denk ik brrr.
    Hahaha wat een gekke kat ook he, echt beesten…….. benieuwd naar jullie verslag van morgen toedeloetjes
  4. Martin en Tamara:
    23 maart 2025
    Nee daar voel je helemaal niks van, heel apart! Ja en die glazen vloer was toch wel even "spannend" om op te staan 😜🙈
  5. Liesbeth:
    23 maart 2025
    Whoww, wat enorm hoog en een prachtig uitzicht en wat een gebouwen!
    Maar....mij niet gezien over de brug!😬
    En wat een heerlijk terras waar jullie s'avonds nog op vertoeven.
    Elke dag genieten dus!
  6. Elize Preenen:
    24 maart 2025
    Wat een heerlijke dag! En gelukkig is Saartje weer terecht 😂😂😂😂
  7. Martin en Tamara:
    24 maart 2025
    Haha ja die is daarna voor straf een dagje binnen gebleven 🙈🙈😂