Martin en Tamara in Dubai - Dag 1: Heenreis, Museum van de Toekomst en Zwembad

19 maart 2025 - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Nieuwe vakantie, tijd voor een nieuwe blog! Een maand of drie geleden waren we bij zwager Richard en schoonzus Nina aan het filosoferen over een nieuwe vakantiebestemming. Tamara wilde graag een beetje richting de zon, Curaçao hadden we al een keer bezocht, dus wat waren andere leuke opties? "Je kan ook naar Dubai", zei Nina, eigenlijk meer als geintje. Nou, dat was misschien niet eens zo'n gek idee! Maar is Dubai niet ontzettend duur? Een snelle zoektocht op internet leerde ons dat dat heel erg meeviel, dus niet veel later waren de vlucht, het hotel en de huurauto geboekt en stond onze vakantiebestemming vast!

Snelle sprong drie maanden vooruit: 18 maart 2025 en het is zover! Vandaag nog even de laatste dingen voor het werk afgerond, de koffers gepakt en het huis aan kant gemaakt, en rond 17.15 worden we door schoonmoeder Pieta opgehaald en naar Schiphol gebracht. We nemen afscheid, lopen naar de incheckbalie en raken al snel in gesprek met een ouder echtpaar voor ons. Zij gaan al 10 jaar lang meerdere keren per jaar naar Dubai en vinden het daar geweldig. We worden overspoeld met tips: neem altijd de gele taxi's want die zijn het goedkoopst, vraag in restaurants naar de business lunch want dan krijg je heel veel voor weinig, laat overal zien dat je met Emirates hebt gevlogen want dan krijg je bijna altijd korting... allemaal handige weetjes die we in ons geheugen opslaan!

Nog geen kwartier na het inchecken zijn we al door de security en paspoortcontrole en zoeken we onze weg naar een van de lounges waar we met onze American Express creditcard in mogen. De eerste die we tegenkomen is de Privium Lounge West, waar we in alle rust en luxe neerstrijken voor een "gratis" hapje eten en drinken. Vanavond staat er butter chicken op het menu, voor mij vergezeld van een heerlijk glaasje gin-tonic. Vervelend hoor!

190325 01 190325 02

Rond 20:30 lopen we de lounge uit en op weg naar de gate, maar niet voordat we even een stop maken bij een taxfreewinkel om twee flesjes whisky in te slaan. Er is een speciale lijn van Jura die alleen op vliegvelden verkrijgbaar is, dus die moeten we natuurlijk even buitmaken!

Eenmaal bij de gate krijgen we uitzicht op ons toestel, en wat een unit! Deze Airbus A380 heeft twee verdiepingen, en wanneer we boarden blijkt dat lang niet alle stoelen bezet zijn. We hebben met zijn tweeën ook de driepersoonsbank voor onszelf, heerlijk!

190325 03 190325 04 190325 05

Je merkt trouwens al snel waarom Emirates zo hoog aangeschreven staat. Alles is tot in de puntjes afgewerkt, het personeel is zeer vriendelijk, je krijgt direct al een koptelefoon, kussentje en dekentje, en nog voor het taxiën worden we vast voorzien van het menu voor deze reis. Ook het entertainmentsysteem barst van de functionaliteiten, met onder andere een camera op het toestel waarvan je de beelden kunt bekijken en een hele catalogus aan films. Niet dat we daar veel gebruik van maken, want we hebben een nachtvlucht. Het zal dus voornamelijk slapen worden, maar met de interactieve kaart kunnen we wel goed bijhouden waar we vliegen.

190325 06 190325 07 190325 08

Al redelijk snel na het opstijgen krijgen we het diner geserveerd (3 gangen met als hoofdgerecht rundvlees of ravioli) en vervolgens gaan de rugleuninkjes achteruit en de oogjes dicht. Normaal gesproken boeken we altijd extra beenruimte, maar bij Emirates krijg je standaard al de hoeveelheid waar je bij andere maatschappijen voor bijbetaalt. Dat zit dus prima comfortabel om goed te kunnen slapen, en Tamara kan mooi languit liggen aangezien de derde stoel op onze rij toch vrij is.

190325 09 190325 10

Zo'n anderhalf uur voor de landing krijgen we ons ontbijt geserveerd en zo is de vlucht eigenlijk letterlijk voorbijgevlogen. We landen 40 minuten eerder dan verwacht, rond 07.10 plaatselijke tijd.

190325 11 190325 12 190325 13

We gaan door de paspoortcontrole en met een soort metrotreintje worden we naar de andere terminal gebracht, waar we de koffers en de huurauto ophalen. Het is nog veel te vroeg om in te checken bij het hotel, dus besluiten we maar vast iets te gaan ondernemen. Het Museum van de Toekomst zag er wel erg gaaf uit, dus dat gaan we maar eens van dichtbij bekijken!

190325 14 190325 15

Het is een klein halfuur rijden en het verkeer hier is lekker chaotisch: links en rechts inhalen, je auto gewoon ertussen drukken en veel claxoneren is hier heel gebruikelijk. Dat in combinatie met snelle afslagen en een wat onduidelijke Google Maps is echt een perfecte combi ;-) Gelukkig laten wij ons de pis niet snel lauw maken, dus zonder al te veel problemen arriveren we iets voor negen uur bij het museum.

190325 16 190325 17 190325 18 190325 19 190325 20 190325 21 190325 22 190325 23

Kort samengevat om het verhaal niet nog langer te maken: het museum is leuk om eens gedaan te hebben, maar we vinden het allebei niet zo bijzonder als we verwacht hadden. Er worden wat blikken in de toekomst gedeeld, maar weinig echt nieuws of indrukwekkends. Het ziet er allemaal wel mooi uit, maar als we bij een soort animatronic staan, merken we allebei op dat we in Disney World betere hebben gezien. Toch was het prima voor die twee uurtjes dat we binnen waren, en wanneer we uitgekeken zijn, besluiten we vast naar het hotel te rijden.

190325 24 190325 25 190325 26 190325 27 190325 28 190325 29

Rond half 12 komen we daar aan en we hebben geluk: de kamer is al klaar! Snel halen we dus de koffers uit de auto en we installeren ons op onze kamer, die ons prima bevalt!

190325 30 190325 31

Eenmaal uitgepakt, lopen we even langs de rooftop pool en dan naar het restaurant voor een welverdiende lunch. Die wordt ons geserveerd aan de rand van het andere zwembad en al snel besluiten we om daar de rest van de middag te vertoeven.

190325 32 190325 33 190325 34

We kleden ons dus om op de kamer en liggen al gauw heerlijk op een ligbedje aan het zwembad. De vriendelijke meneer van het restaurant is blij ons weer te zien, want vol enthousiasme geeft hij ons handdoeken van het hotel, gratis flesjes water, en wanneer we liggen komt hij zelfs nog langs met stukjes watermeloen op een stokje. Heerlijk genieten dit!

190325 35

Ondertussen maken we een globale planning voor de komende 12 dagen. Er is hier meer dan genoeg te doen, en er is een city pass waarmee je in 7 dagen heel veel leuke dingen kunt doen voor maar 125 euro per persoon, waarvan er bij sommige activiteiten zelf al een maaltijd in zit. Dat klinkt als een prima deal! We beginnen echter met het boeken van een tweedagenpar voor Warner Bros Movie World en het Aquapark in Abu Dhabi, waar we morgen en overmogen naartoe willen, uiteraard gecombineerd met een bezoek aan de grote moskee en andere interessante plekjes.

Maar goed, dat is voor morgen, eerst genieten we gewoon lekker aan het zwembad. Het is hier zo'n 30 graden en we hebben heerlijke ligbedjes met een parasol, dus je kunt je vast wel voorstellen hoe onze middag verloopt.

190325 36

Als we rond 17.30 weer richting de kamer lopen, staat er zowaar een schaaltje fruit voor ons klaar met een kaartje erbij van de hotelmanager, dat hij zo blij is met ons als gast. Ik ken de beste man niet, maar blijkbaar kent hij ons wel en is hij erg onder de indruk. In ieder geval attent van hem om dat op deze manier te laten blijken ;-)

190325 37 190325 38

We frissen ons even op en kleden ons om voor de avond. Eerst nemen we nog even een kijkje in de speciale lounge die alleen toegankelijk is voor mensen die een "club room" hebben geboekt, en dat is niet verkeerd! Er staat een behoorlijk buffet met warme en koude hapjes en we kunnen drinken wat we willen, eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de airport lounge. Wat ook apart is: alcohol is in Dubai best wel duur, maar hier krijgen we het dan weer "gratis" aangeboden. Doe dus maar een lekker gin-tonicje van het huis!

190325 39 190325 40

Rond een uurtje of 19:00 lopen we in een minuutje of tien naar een Indiaas restaurant in de buurt van het hotel. Het is deze maand Ramadan en zon is inmiddels onder, dus alle moslims mogen nu eten. Dat is ook duidelijk te merken, want op straat wemelt het van de mensen en bijna alle restaurants serveren nu grote buffetten. Dat geldt ook voor het restaurant waar wij aanschuiven, maar op de tweede verdieping kun je ook á la carte bestellen. Wij worden dus meegenomen naar boven en daar aanschouwen we iets dat we niet verwacht hadden. In plaats van een reguliere restaurantzaal staan we in een ruimte met allemaal kleine, afgesloten hokjes waarin de tafels staan. Wij worden ook naar zo’n “biechthokje” geleid, waar we mogen gaan zitten en de kaart krijgen, waarna de deur wordt gesloten. Als we weten wat we willen bestellen, mogen we op de bel drukken en dan komt de ober terug. Wat een geniaal systeem!

190325 41 190325 42

We doen zoals ons is geïnstrueerd en niet veel later krijgen we een heerlijke maaltijd geserveerd, bestaande uit samosa en papadums vooraf, en als hoofdgerecht butter chicken en een lamscurry met knoflooknaan.

190325 43 190325 44

We laten het ons goed smaken en als alles op is, drukken we weer op de bel voor de rekening. Voor slechts een kleine 45 euro inclusief fooi staan we vervolgens weer buiten en lopen we terug richting ons hotel, waar we het verslag posten en dan lekker gaan slapen. Het is rond een uur of 22:00 nog redelijk vroeg, maar gezien de lange dag na de korte nachtvlucht is het voor vandaag mooi geweest. Morgen staat Warner Bros Movieworld in Abu Dhabi op de planning, maar voor nu welterusten!

1. Wouter Rhijnsburger:
    19 maart 2025
    2 flesjes. Dus 1 flesje voor mij. Wat een top zwager.
  2. Martin en Tamara:
    19 maart 2025
    Haha ik zal genoeg overlaten voor een lekker proevertje! ;-)
  3. Erna Meijer:
    19 maart 2025
    Veel plezier. In 2007 geweest met Arabella. Zal nu wel steeds uitgebreider zijn voor al het toerisme. Daniel bellinga verblijft ook al weken in Dubai. Is op wereldreis met 4 kinderen.
  4. Martin en Tamara:
    19 maart 2025
    Oh leuk! Wie weet komen we ze nog tegen!
  5. Denise:
    19 maart 2025
    Dat ziet er allemaal goed uit zeg! Veel plezier en geniet ervan!🤩
  6. Martin en Tamara:
  9. Elize Preenen:
    Heerlijk bericht. Prachtkaner ook! Geniet ervan 😘😘😘
  10. Ben & Antoinette:
    19 maart 2025
    Haha , jullie gaan het allemaal vast geweldig vinden . Zit al te popelen op het volgende verslag. Sltijd zo leuk om te lezen . Trustuh slaap lekker .😴😴💋💋
  11. Liesbeth:
    19 maart 2025
    Leuk om jullie reisverslag weer te lezen.
    Al lekker van het zonnetje genieten en morgen een mooi uitje op de planning, dus dat moet goed komen. ☀️😎
    En zoals ik lees worden jullie in het hotel al behoorlijk in de watten gelegd.
    Geniet er maar intens van 😘
  12. Martin en Tamara:
    20 maart 2025
    Dank je wel, dat komt zeker goed! 😘
  13. Judith:
    20 maart 2025
    Heerlijk lekker genieten. Ben op dit moment op Aruba sinds afgelopen maandag. Vorige week donderdag eerst naar Memphis gevlogen voor een bezoekje aan Graceland van Elvis Presley was erg gaaf. Afgelopen 2 dgn met een auto het eiland rondgereden en vanaf morgen lekker uitrusten. Benieuwd naar de rest van jullie belevenissen. Doeiiii 🤗🤗
  14. Martin en Tamara:
    20 maart 2025
    Oh wauw, dat klinkt ook niet als een straf! Jullie ook lekker genieten dan! 😁
  15. Gerry:
    Hallo lieverds.
    En dat allemaal op 1dag.🫣
    Veel plezier we gaan jullie weer volgen.
    😘😘
  16. Martin en Tamara:
    Leuk! Dank jullie wel schatten 😘
  17. Marian Webbink:
    20 maart 2025
    Wat een fijn verslag was dit weer. Zo reizen we lekker met jullie mee😉
  18. Martin en Tamara:
    Leuk, dank je wel! 😁❤️